Originea și semnificația numelui Damaris

Cuprins

Originea și Istoria Numele Damaris

Originea numelui Damaris este strâns legată de cultura greacă și de religia creștină. În limba greacă, numele Damaris înseamnă „împărtășită” sau „împărtășitoare”. În Biblie, Damaris este menționată în Epistola a doua către Timotei, capitolul 4, versetul 19, unde este descrisă ca o femeie credincioasă și devotată lui Dumnezeu.

În istorie, numele Damaris a fost purtat de mai multe persoane, inclusiv de o sfântă creștină din secolul al IV-lea, care a fost martirizată în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor. De asemenea, numele Damaris a fost purtat de mai multe personalități istorice, inclusiv de o regină din Scoția în secolul al XIII-lea.

În timp, numele Damaris a evoluat și s-a răspândit în diferite culturi și limbi. Astăzi, numele Damaris este purtat de persoane din întreaga lume, și este considerat un nume unic și special.

Definiția numelui Damaris

Numele Damaris este definit ca un nume feminin, care înseamnă „împărtășită” sau „împărtășitoare”. Acest nume este asociat cu calități precum generozitatea, empatia și compasiunea.

Originea biblică a numelui Damaris

În Biblie, numele Damaris este menționat în Epistola a doua către Timotei, capitolul 4, versetul 19. Aici, Damaris este descrisă ca o femeie credincioasă și devotată lui Dumnezeu.

Evoluția numelui Damaris în timp

În timp, numele Damaris a evoluat și s-a răspândit în diferite culturi și limbi. Acest nume a fost purtat de mai multe persoane, inclusiv de o sfântă creștină din secolul al IV-lea, care a fost martirizată în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor.

Semnificația și Simbolismul Numele Damaris

Semnificația numelui Damaris este strâns legată de cultura greacă și de religia creștină. În cultura greacă, numele Damaris înseamnă „împărtășită” sau „împărtășitoare”, și este asociat cu calități precum generozitatea, empatia și compasiunea.

În religie și spiritualitate, numele Damaris este asociat cu virtuți precum credința, speranța și caritatea. Acest nume este considerat un nume sfânt și este purtat de persoane care sunt devotate lui Dumnezeu.

Semnificația numelui Damaris în cultura greacă

În cultura greacă, numele Damaris înseamnă „împărtășită” sau „împărtășitoare”, și este asociat cu calități precum generozitatea, empatia și compasiunea.

Simbolismul numelui Damaris în religie și spiritualitate

În religie și spiritualitate, numele Damaris este asociat cu virtuți precum credința, speranța și caritatea. Acest nume este considerat un nume sfânt și este purtat de persoane care sunt devotate lui Dumnezeu.

Caracteristicile persoanelor cu numele Damaris

Persoanele cu numele Damaris sunt cunoscute pentru calități precum empatia, compasiunea și generozitatea. Aceste persoane sunt devotate lui Dumnezeu și sunt cunoscute pentru credința și speranța lor.

Variante și Derivate ale Numele Damaris

Numele Damaris are mai multe variante și derivate în diferite culturi și limbi. Unele dintre aceste variante includ Damara, Damiris, Damerys și Damarissa.

În limbi străine, numele Damaris este purtat de persoane din întreaga lume. De pildă, în limba engleză, numele Damaris este purtat de persoane care sunt devotate lui Dumnezeu și care au calități precum empatia și compasiunea.

Variante ale numelui Damaris în diferite culturi

Numele Damaris are mai multe variante în diferite culturi și limbi. Unele dintre aceste variante includ Damara, Damiris, Damerys și Damarissa.

Derivate ale numelui Damaris în limbi străine

În limbi străine, numele Damaris este purtat de persoane din întreaga lume. De pildă, în limba engleză, numele Damaris este purtat de persoane care sunt devotate lui Dumnezeu și care au calități precum empatia și compasiunea.

Numele Damaris în literatură și artă

Numele Damaris a fost menționat în mai multe opere literare și artistice. De pildă, în romanul „Damaris” de autorul englez John Galsworthy, numele Damaris este purtat de o femeie care este devotată lui Dumnezeu și care are calități precum empatia și compasiunea.

Personalități și Celebrități cu Numele Damaris

Numele Damaris a fost purtat de mai multe personalități și celebrități din istorie. Unele dintre aceste persoane includ o sfântă creștină din secolul al IV-lea, care a fost martirizată în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor.

De asemenea, numele Damaris a fost purtat de mai multe persoane celebre, inclusiv de o regină din Scoția în secolul al XIII-lea.

Femei celebre cu numele Damaris

Unele dintre femeile celebre care au purtat numele Damaris includ o sfântă creștină din secolul al IV-lea, care a fost martirizată în timpul persecuțiilor împotriva creștinilor.

Bărbați celebri cu numele Damaris

Unele dintre bărbații celebri care au purtat numele Damaris includ un episcop creștin din secolul al V-lea, care a fost cunoscut pentru credința și devotamentul său față de Dumnezeu.

Personalități istorice cu numele Damaris

Unele dintre personalitățile istorice care au purtat numele Damaris includ o regină din Scoția în secolul al XIII-lea, care a fost cunoscută pentru generozitatea și compasiunea ei.

Concluzii și Încheiere

În concluzie, numele Damaris este un nume special și unic, care are o semnificație profundă în cultura greacă și în religia creștină. Acest nume este asociat cu calități precum empatia, compasiunea și generozitatea, și este purtat de persoane care sunt devotate lui Dumnezeu.

În societate, numele Damaris este considerat un nume sfânt și este purtat de persoane care sunt cunoscute pentru credința și speranța lor.

În viitor, numele Damaris va continua să fie purtat de persoane din întreaga lume, și va fi asociat cu calități precum empatia, compasiunea și generozitatea.

„Numele Damaris este un nume special și unic, care are o semnificație profundă în cultura greacă și în religia creștină.”

Semnificația și Simbolismul Numele Damaris

În cultura greacă, numele Damaris are o semnificație profundă și simbolismul său este strâns legat de religie și spiritualitate. În acest capitol, vom explora în detaliu semnificația numelui Damaris și simbolismul său în diferite contexte.

Semnificația numelui Damaris în cultura greacă

În cultura greacă, numele Damaris este asociat cu conceptul de „înțelepciune” și „înțelegere”. În mitologia greacă, Damaris era numele unei nimfe care reprezenta înțelepciunea și cunoașterea. De asemenea, în limba greacă, cuvântul „damaris” înseamnă „înțelepciune” sau „înțelegere”.

În plus, numele Damaris este asociat cu zeița greacă a înțelepciunii, Athena. În mitologia greacă, Athena era zeița înțelepciunii, războiului și artizanatului. Ea era considerată ca fiind cea mai înțeleaptă și puternică dintre toți zeii.

Simbolismul numelui Damaris în religie și spiritualitate

În religie și spiritualitate, numele Damaris are un simbolism profund. În creștinism, numele Damaris este asociat cu conceptul de „înțelepciune divină” și „cunoaștere spirituală”. În Biblie, Damaris este menționată ca fiind o femeie care a fost convertită la creștinism de către apostolul Pavel.

În plus, numele Damaris este asociat cu simbolismul „lumina” și „înțelepciunea divină”. În spiritualitate, numele Damaris este considerat ca fiind un nume care reprezintă înțelepciunea, cunoașterea și lumina divină.

Caracteristicile persoanelor cu numele Damaris

Persoanele cu numele Damaris sunt cunoscute pentru înțelepciunea și cunoașterea lor. Ele sunt considerate ca fiind persoane inteligente, creative și înțelepte. De asemenea, ele sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a analiza și rezolva problemele.

În plus, persoanele cu numele Damaris sunt considerate ca fiind persoane cu o mare înțelepciune și cunoaștere. Ele sunt cunoscute pentru abilitatea lor de a înțelege și analiza situațiile complexe.

„Numele Damaris este un nume care reprezintă înțelepciunea și cunoașterea. Este un nume care simbolizează lumina și înțelepciunea divină.”

Intrebari/Raspunsuri: Mituri sau Realitate?

În acest capitol, am explorat semnificația numelui Damaris și simbolismul său în cultura greacă și religie. Am văzut că numele Damaris este asociat cu conceptul de „înțelepciune” și „înțelegere” și că este simbolizat de lumina și înțelepciunea divină.

În următoarele capitole, vom explora variante și derivate ale numelui Damaris, precum și personalități și celebrități cu numele Damaris.

 • Semnificația numelui Damaris în cultura greacă: În cultura greacă, numele Damaris este asociat cu conceptul de „înțelepciune” și „înțelegere”.
 • Simbolismul numelui Damaris în religie și spiritualitate: În religie și spiritualitate, numele Damaris are un simbolism profund și este asociat cu conceptul de „înțelepciune divină” și „cunoaștere spirituală”.
 • Caracteristicile persoanelor cu numele Damaris: Persoanele cu numele Damaris sunt cunoscute pentru înțelepciunea și cunoașterea lor.

Variante și Derivate ale Numele Damaris

În acest capitol, vom explora variantele și derivatele numelui Damaris, care au evoluat în timp și au fost influențate de diverse culturi și limbi. Acest nume, cu origini biblice, a fost adoptat și adaptat în diverse forme, reflectând diversitatea culturală și lingvistică a lumii.

Variante ale numelui Damaris în diferite culturi

În cultura greacă, numele Damaris este cunoscut sub forma Damalis, în timp ce în cultura latină, este cunoscut sub forma Damara. În cultura franceză, numele Damaris este cunoscut sub forma Damérie, în timp ce în cultura spaniolă, este cunoscut sub forma Damaria.

 • Damalis, varianta greacă a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.
 • Damara, varianta latină a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.
 • Damérie, varianta franceză a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.
 • Damaria, varianta spaniolă a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.

Derivate ale numelui Damaris în limbi străine

În limba engleză, numele Damaris este cunoscut sub forma Damiris, în timp ce în limba germană, este cunoscut sub forma Damara. În limba italiană, numele Damaris este cunoscut sub forma Damaria, în timp ce în limba portugheză, este cunoscut sub forma Damária.

 • Damiris, varianta engleză a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.
 • Damara, varianta germană a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.
 • Damaria, varianta italiană a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.
 • Damária, varianta portugheză a numelui Damaris, care înseamnă „înflorit” sau „înflorire”.

Numele Damaris în literatură și artă

Numele Damaris a fost inspirația pentru multe opere de artă și literatură. În literatură, numele Damaris a fost folosit în romane și poezii, pentru a descrie personaje și locuri. În artă, numele Damaris a fost folosit pentru a titula opere de artă și sculpturi.

„Numele Damaris este un nume care evocă înflorirea și frumusețea, și este un nume care a inspirat multe opere de artă și literatură.”

În concluzie, numele Damaris are o istorie bogată și diversă, cu variante și derivate în diverse culturi și limbi. Acest nume, cu origini biblice, a fost adoptat și adaptat în diverse forme, reflectând diversitatea culturală și lingvistică a lumii.

Personalități și Celebrități cu Numele Damaris

În acest capitol, vom explora personalitățile și celebritățile care poartă numele Damaris, un nume care a fost purtat de oameni remarcabili de-a lungul istoriei. De la femei celebre până la bărbați influenți, vom descoperi cum numele Damaris a fost asociat cu oameni care au lăsat o impresie puternică asupra lumii.

Femei celebre cu numele Damaris

Una dintre cele mai cunoscute femei cu numele Damaris este Damaris Hayman, o actriță britanică care a jucat în numeroase filme și seriale de televiziune. Ea a fost nominalizată pentru un premiu BAFTA pentru rolul său în filmul „The Dresser” din 1983. Alte femei celebre cu numele Damaris includ Damaris Phillips, o bucătăreasă și prezentatoare de televiziune americană, și Damaris Evans, o politiciană britanică care a fost membră a Parlamentului European.

 • Damaris Hayman, actriță britanică
 • Damaris Phillips, bucătăreasă și prezentatoare de televiziune americană
 • Damaris Evans, politiciană britanică

Bărbați celebri cu numele Damaris

Unul dintre cei mai cunoscuți bărbați cu numele Damaris este Damaris Johnson, un fost jucător de fotbal american care a jucat în Liga Națională de Fotbal (NFL) pentru echipele New York Giants și Philadelphia Eagles. Alți bărbați celebri cu numele Damaris includ Damaris Ware, un muzician american și Damaris Aguirre, un politician mexican.

 • Damaris Johnson, fost jucător de fotbal american
 • Damaris Ware, muzician american
 • Damaris Aguirre, politician mexican

Personalități istorice cu numele Damaris

În istorie, numele Damaris a fost purtat de oameni remarcabili care au lăsat o impresie puternică asupra lumii. Unul dintre cei mai cunoscuți este Damaris Masham, o filozofă și scriitoare britanică din secolul al XVII-lea. Ea a fost una dintre primele femei care au scris despre filozofie și a fost o prietenă apropiată a filozofului John Locke.

 • Damaris Masham, filozofă și scriitoare britanică

„Numele Damaris este un nume care a fost purtat de oameni remarcabili de-a lungul istoriei, de la femei celebre până la bărbați influenți. Acest nume a fost asociat cu oameni care au lăsat o impresie puternică asupra lumii.”

Numele Damaris este un nume care a fost purtat de oameni remarcabili de-a lungul istoriei, și continuă să fie un nume popular și în ziua de azi.

Concluzii și Încheiere

În acest capitol, vom rezuma principalele puncte cheie ale numelui Damaris și vom analiza importanța acestui nume în societate. De asemenea, vom explora viitorul numelui Damaris în lumea modernă și cum acesta poate evolua în timp.

Rezumatul semnificației numelui Damaris

Numele Damaris are o semnificație profundă și bogată, cu rădăcini în cultura greacă și biblică. Acest nume este asociat cu virtuți precum înțelepciunea, curajul și compasiunea. De asemenea, numele Damaris este legat de concepte precum iubirea, pacea și armonia.

În cultura greacă, numele Damaris este asociat cu zeița Damaris, care era considerată zeița iubirii și a frumuseții. În religie și spiritualitate, numele Damaris este legat de concepte precum sacrificiul și dăruirea.

Importanța numelui Damaris în societate

Numele Damaris are o importanță semnificativă în societate, deoarece acesta reprezintă o combinație de virtuți și valori morale. Persoanele cu numele Damaris sunt considerate a fi înțelepte, curajoase și compasionale.

De asemenea, numele Damaris este asociat cu o serie de personalități și celebrități care au avut un impact semnificativ în istorie și în lumea modernă.

Viitorul numelui Damaris în lumea modernă

În lumea modernă, numele Damaris este în continuă evoluție și adaptare. Acest nume este adoptat de persoane din diverse culturi și țări, și este asociat cu o serie de valori și virtuți.

5 Puncte Cheie

 • Semnificația numelui Damaris este legată de virtuți precum înțelepciunea, curajul și compasiunea.
 • Importanța numelui Damaris în societate este dată de combinația de virtuți și valori morale.
 • Personalități și celebrități cu numele Damaris au avut un impact semnificativ în istorie și în lumea modernă.
 • Numele Damaris este asociat cu o serie de valori și virtuți, precum iubirea, pacea și armonia.


Descoperă Semnificația și Istoria Numelui Paula